Viac ako  4 000  receptov

Nahlásené komentáre

Nahlásením nám pomáhate odstraňovať komentáre, ktoré porušujú všeobecné podmienky a pravidlá slušného správania. Naozaj chcete nižšie uvedený komentár nahlásiť administrátorom?


vložené: 22. 07. 2010 17:39:10

Magdalénka, pokúsim sa Ti rozdiel vysvetliť. Sardinky sú malé rybičkky, sfarbené do šedo-modro-strieborna s delikátnou chuťou a vyskytujú sa v rôznych moriach. Tie väčšie, predávané pod značkou Isabel, Eva... - nie sú tie pravé sardinky, sú to odseknuté chvostové časti rôznych malých rýb, najčastejšie sledov a sú najčastejšie konzervované v oleji. Tie delikátné maličké sú baltické a jadranské. Sardinky sa tiež konzervujú s olivami, inou zeleninou a v paradajkovej omáčke. Sproty sú o málo väčšie ako sardinky, sú sfarbené do modro-čierna a chuťovo sú úplne odlišné. Ich mäso je drolivé, takej krupicovej konzistencie. Konzervujú sa v oleji, alebo sa údia. Dochucujú sa citronovou šťavou a sú uznávanou ruskou pochúťkou. Inak okrem veľkosti s pravými sardinkami nemajú nič spoločného. Ak Ti neprekáža ich konzistencia, môžu byť chutné aj pre Teba - mne osobne chutia, nevyhnutne s citronovou šťavou. Udené som ešte neochutnala a v inej úprave, ako v oleji som ešte nevidela. Aj tak ich považujem za delikatesu:-))



Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz